Terwijl Jorien Ter Mors zich in Astana moest afmelden voor de 1500 meter omdat ze niet helemaal fit was, wisten een aantal andere rijders van Team IKO ook niet helemaal ‘griepvrij’ te blijven. Lex Dijkstra, Bo van der Werff, Stef Brandsen en Niek Deelstra hadden allemaal in meer of mindere mate last van een griepvirus wat er voor zorgde dat de prestaties in Hoorn tijdens de Holland Cup niet optimaal waren. Femke Beuling was wel volledig fit en wist in Hoorn op zowel de 500 als de 1000 meter tweede te worden.

Ter voorbereiding op het KPN NK afstanden dat van 27 t/m 29 december plaatsvindt in Heerenveen is bijna iedereen van Team IKO afgereisd naar Inzell. Waar Jorien Ter Mors, Letitia de Jong en trainer Erwin ten Hove vanuit de worldcup in Kazachstan naar het Zuid-Duitse schaatsdorp zijn afgereisd, zo kwam de rest van het team vanuit Nederland naar Inzell. Inmiddels is iedereen volledig hersteld van de griep en is er hard getraind in het besneeuwde Inzell om zometeen in topvorm aan de start te kunnen verschijnen van het KPN NK afstanden. Alleen Lennart Velema is vanuit Kazachstan doorgereisd naar Japan voor de vierde worldcup. Hij zal zich na Nagano weer voegen bij de rest van Team IKO.