Brons en DQ voor Joy in Polen

Brons en DQ voor Joy in Polen

Tijdens de vierde ISU World Cup van dit seizoen in het Poolse Tomaszow heeft Joy haar eerste bronzen medaille van dit seizoen behaald. Op de 1500 meter reed ze 1.58,21, alleen Takagi en Groenewoud waren sneller. Helaas eindige dezelfde dag in mineur. Tijdens de ploegenachtervolging reed Joy samen met Groenewoud en Schouten de snelste tijd maar helaas had ze haar transponder niet om en werd het team gediskwalificeerd. Door alle focus op het correct afplakken van de enkels is ze uiteindelijk vergeten om de transponders om de enkels te doen, iets waar Joy zich enorm schuldig over voelt. Ook de coaches van Team IKO hebben dit niet meer gecontroleerd en ook zij voelen zich hier verantwoordelijk voor. Lang verhaal kort: het Nederlandse team moet nu in Salt Lake City tijdens de vijfde World Cup aan de bak om plaatsing voor het WK af te dwingen.

Een dag eerder, op vrijdag, werd Joy vierde op de 3000 meter (4.10,09) terwijl ook Bart Swings die dag naar de vierde plek reed in de Mass Start. Marten Liiv reed de achtste tijd (1.09,97) op de 1000 meter en zat daarmee slechts twee tiende van het podium. Op zaterdag reed Bart op de 1500 meter de zesde tijd (1.47,19) en won hij goud met Team Belgie op de ploegenachtervolging in de B-groep. Sebas Diniz promoveerde die dag uit de B groep 500 meter door de derde tijd te rijden (35,63). Op zondag werd hij veertiende in de A-groep (35,35). Marten Liiv werd vierde in 35,67 in de B-groep zaterdag.

Bart Swings werd op zondag zesde op de 5000 meter (6.27,75), terwijl Jesse Speijers in de B-groep de derde tijd reed (6.30,44). Marten Liiv reed nu wel podium in de B-groep (derde in 35,50) en mag daardoor volgende keer in Salt Lake City in de A-groep uitkomen.

Terug naar het overzicht