Fantastisch NK: twee titels en twee keer zilver

Fantastisch NK: twee titels en twee keer zilver

Het NK sprint-allround is voor Team IKO fantastisch verlopen met twee keer goud en twee keer zilver in de verschillende eindklassementen. In totaal werden er maar liefst 13 afstandsmedailles behaald. Jan Blokhuijsen werd voor de derde keer in zijn loopbaan Nederlands kampioen allround nadat hij onder andere zowel de 1500 en 5000 meter heeft gewonnen. Daarmee pakt Jan ook het laatste ticket voor het WK allround.

Letitia de Jong werd overtuigend Nederlands kampioen sprint nadat ze drie van de vier afstanden winnend wist af te sluiten. Op de laatste 1000 meter reed ze zelfs haar snelste Thialf tijd ooit (1.14,42). Jorien Ter Mors werd tweede in het eindklassement en pakte daarmee knap het laatste ticket voor het WK sprint. Letitia was daar al voor geplaatst.

Ook Lennart Velema kwam nog dicht bij de Nederlandse titel sprint. In het eindklassement kwam hij uiteindelijk 0,05 punt te kort om Kjeld Nuis van de winst te houden. Met drie afstandsmedalles en de tweede plek in het eindklassement kan Lennart terug kijken op een zeer succesvol NK en mag hij als reserve mee naar Hamar voor het WK sprint.

Volledige uitslagen NK sprint: klik hier
Volledige uitslagen NK allround: klik hier

Terug naar het overzicht