Grote afvaardiging bij nationale selectie teamonderdelen

Grote afvaardiging bij nationale selectie teamonderdelen

Zes rijders van Team IKO zijn geselecteerd door de Nederlandse bondscoach team onderdelen Jan Coopmans om deze zomer mee te trainen ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Om in verschillende formaties te trainen voor de ploegenachtervolging selecteert de bondscoach iedere zomer die schaatsers waarvan hij denkt de komende seizoen(en) gebruik te kunnen maken. Daarbij zijn Melissa Wijfje, Jorien Ter Mors en Jan Blokhuijsen geselecteerd voor de senioren selectie. Yves Vergeer, Louis Hollaar en Tjerk de Boer zijn geselecteerd voor het developmentteam bestaande uit talenten voor de toekomst.

Voor Jorien Ter Mors en Jan Blokhuijsen is het een terugkeer in de Nederlandse selectie. Beide werden in 2014 al eens Olympisch kampioen op de ploegenachtervolging. Melissa Wijfje was vorig jaar een vaste waarde in het team van Coopmans wat resulteerde in de Europese titel en zilver op het WK afstanden. Yves Vergeer, Louis Hollaar en Tjerk de Boer zijn belangrijke talenten voor de toekomst als het gaat om de Nederlandse afvaardiging op de ploegenachtervolging. De eerste gezamenlijke trainingen hebben inmiddels plaatsgevonden op het zomerijs van Thialf.

De teamonderdelen ’team sprint’ en ‘mass start’ vallen ook onder de verantwoordelijkheid van de bondscoach. Deze teams trainen buiten het seizoen echter niet samen. Letitia de Jong is al enkele jaren een vaste waarde in het sprint team, waarmee ze afgelopen twee seizoenen wereldkampioen werd. Ook Lennart Velema was afgelopen seizoen onderdeel van het sprint team. Melissa Wijfje is niet alleen een vaste waarde in de ploegenachtervolging maar ook in de mass start. Jan Blokhuijsen won al eens de Europese titel op dit onderdeel. Bart Swings veroverde deze titel afgelopen jaar namens Belgie.

Terug naar het overzicht