Joy geplaatst voor WK allround

Joy geplaatst voor WK allround

Joy Beune is door de selectiecommissie van de KNSB aangewezen voor het WK allround. Daarmee is Joy, net als Bart Swings en Marten Liiv verzekerd van deelname aan het laatste internationale schaatstoernooi van dit seizoen dat van 7 tm 10 maart wordt verreden in het Duitse Inzell.

De selectiecommissie van de KNSB is tot deze beslissing gekomen na Joy’s goede resultaten op het WK afstanden waar ze twee gouden en een bronzen medaille won.

Joy zal het NK allround-sprint komend weekend dan ook niet rijden en zich in alle rust voorbereiden op het WK. Namens Team IKO rijden Robin Groot, Jade Groenewoud, Jesse Speijers en Stijn van de Bunt wel het NK allround, waar bij de dames nog één WK ticket is te verdienen en bij de heren nog twee startbewijzen voor het WK allround verdeeld worden.

Aan het NK sprint doen namens Team IKO Sebas Diniz, Gijs Esders en Kayo Vos mee. Armand Broos moet nog hopen op één afmelding, hij staat eerste reserve. Tijdens het NK sprint zijn bij de vrouwen nog één ticket en bij de mannen nog twee tickets voor het WK sprint te verdienen.

Terug naar het overzicht