Joy pakt 1500 ticket, Sebas grote verassing

Joy pakt 1500 ticket, Sebas grote verassing

Joy Beune heeft tijdens de eerste dag van het WCKT een ticket verdiend voor de World Cups op de 1500 meter. Met 1.57,10 (vierde tijd) plaatste ze zich voor de World Cups op deze afstand. Achteraf bleek dat ze dit gepresteerd had ondanks een botte schaats, veroorzaakt door een val tijdens haar warming-up waarbij ze op een blokje ging staan. Robin Groot werd op dezelfde afstand tiende.

Sebas Diniz was op de 500 meter,  wellicht samen met winnaar Stefan Westenbroek, de grote verassing van de dag. Met 35,18 tijdens de eerste omloop en 35,10 tijdens de tweede omloop kwam hij uiteindelijk 0,05 te kort om zich te plaatsen voor de World Cup (zesde). Maar liefst tweemaal reed hij een persoonlijk record en meldde hij zich onverwacht in de subtop van het Nederlandse sprint geweld.

Ook Gijs Esders reed een scherpe 35,22 (tweede omloop). Slechts vijf keer was hij sneller in Thialf, terwijl er over het algemeen weinig snelle tijden werden gereden in Thialf deze dag. Ook Armand Broos reed twee maal een flink persoonlijk record (35,53 en 35,45). De mannen van Team IKO waren op dreef want ook Kayo Vos reed een flink stuk van zijn persoonlijk record af: 35,45 en 35,49.

De mannen van de lange adem bleven niet achter want ook Jesse Speijers en Yves Vergeer wisten hun persoonlijke record te verbeteren. Jesse deed dat met maar liefst zes seconden: 6.25,47 (tiende). Yves Vergeer reed in een vlakke stabiele rit naar de dertiende tijd in 6.27,92 (persoonlijk record).

Terug naar het overzicht