Joy pakt wereldtitel ploegenachtervolging!

Joy pakt wereldtitel ploegenachtervolging!

Joy Beune heeft samen met Irene Schouten en Marijke Groenewoud de wereldtitel op de ploegenachtervolging gewonnen! Met 2.51,20 reden ze een nieuw Nederlands record en slechts een halve seconde boven het wereldrecord van Japan gereden op de snellere baan van Salt Lake City. Met Joy op kop en Schouten en Groenewoud duwend er dicht achter waren ze bijna drie seconden sneller dan regerend Olympisch kampioen Canada die 2.54,03 reden. Japan werd derde in 2.54,89.

Ook Bart Swings reed met zijn Belgische teamgenoten Indra Medard en Jason Suttels een hele sterke ploegenachtervolging. Met 3.40,79 verpulverden ze hun eigen nationaal record en kwamen uit een op een hele knappe zesde plaats. Met Bart sleurend op kop en Medard en Suttels duwend erachter maakte Belgie op deze manier een prachtig debuut op het WK ploegenachtervolging.

Marten Liiv kwam vrijdag tijdens het WK in Calgary ook in actie. Op de 500 meter reed hij in 34,62 zijn snelste tijd ooit op het ijs van Calgary, 0,23 seconden boven zijn eigen nationaal record. Goed voor de veertiende plaats in de eindrangschikking.

Zaterdag rijdt Marten zijn favoriete afstand de 1000 meter en staat voor Bart ook zijn favoriete onderdeel op de planning: de Mass Start. Zondag rijdt Joy de 5000 en 1500 meter, Bart de 10.000 en 1500 meter.

Terug naar het overzicht