Joy wint 1500 in Quebec!

Joy wint 1500 in Quebec!

Joy heeft zondag de 1500 meter gewonnen tijdens de laatste dag van de ISU World Cup in Quebec. Na haar winst van vorige week op de 3000 meter in Salt Lake City was ze deze keer de snelste op de 1500 meter: 1.55,50. De Chinese Han Mei werd tweede, Melissa Wijfje derde. In het eindklassement van de ISU World Cup is Joy uiteindelijk derde geworden. Ze wist in december ook al de Nederlandse titel te winnen op dezelfde afstand.

Marten Liiv reed de 500 meter in 35,09. Daarmee werd hij twaalfde. Opvallend genoeg reed hij een dag eerder exact dezelfde tijd. Daarmee werd hij toen tweede in de B-groep. In het eindklassement van de World Cup 500 meter is Marten uiteindelijk 23ste geworden.

Bart Swings liet de World Cup in Quebec aan zich voorbij gaan en heeft zich afgelopen week in Salt Lake City voorbereid op het WK afstanden dat over 10 dagen plaatsvindt in Calgary. Marten en Joy zullen, net als Bart vanuit Salt Lake City, ook naar Calgary reizen om daar deel te nemen aan het mondiale afstanden kampioenschap.

Terug naar het overzicht