Letitia de Jong wereldkampioen Team Sprint!

Letitia de Jong wereldkampioen Team Sprint!

Letitia de Jong heeft samen met Jutta Leerdam en Femke Kok de wereld titel op de Team Sprint weten te verdedigen. Vorig jaar wist ze ook al de wereldtitel te pakken op het nieuwste schaatsonderdeel. Met 1.24,02 reden de Nederlandse dames een nieuw wereldrecord en wisten de sterke Russische dames van het goud af te houden. Polen pakte het brons.

Het was een succesvol WK afstanden voor Letitia met dikke persoonlijke records op zowel de 500 en 1000 meter. Op de 500 meter reed ze met 37,19 naar haar beste klassering ooit op een WK: zesde. Het was tevens de tweede tijd ooit gereden door een Nederlander, alleen Thijsje Oenema was tijdens haar Nederlands record sneller (37,06).

Op de 1000 meter had Letitia een slechte start maar wist dit toch nog te repareren met twee hele sterke rondjes Er had veel meer ingezeten dan de negende plaats in 1.12,99. Wel een goede opsteker richting het WK sprint waar ze samen met Jorien Ter Mors aan de start zal verschijnen op 28 en 29 februari in Hamar. Jan Blokhuijsen rijdt namens Team IKO in hetzelfde weekend het WK allround. Lennart Velema staat reserve bij het WK sprint.

Terug naar het overzicht