Meerdere WK, EK en Worldcup tickets voor Team IKO

Meerdere WK, EK en Worldcup tickets voor Team IKO

Team IKO heeft tijdens het KPN NK afstanden meerdere tickets voor de verschillende grote toernooien binnen gehaald. Letitia de Jong pakte zilver op zowel de 500 en 1000 meter. Daarmee is ze op beide afstanden geplaatst voor het WK afstanden en EK afstanden maar is ze ook geplaatst voor het WK sprint en de Worldcup in Calgary.

Ook Femke Beuling presteerde goed. De regerend wereldkampioen bij de junioren op de 500 meter reed een ijzersterke 500 meter en eindigde op de vierde plaats. Goed voor een ticket voor de Worldcup in Calgary en ze is in ieder geval reserve voor het WK afstanden in Salt Lake City. Ook Lennart Velema lijkt met zijn vierde plaats op de 1000 meter zeker van een startbewijs voor de Worldcup in Calgary.

Jan Blokhuijsen reed een zeer sterk weekend met een bronzen medaille op de mass start, vierde plaats op de 10.000 meter, zesde plaats op de 5000 meter en een vijfde plaats op de 1500 meter. Helaas werd Jan op de 1500 meter gediskwalificeerd. Later bleek uit de beelden dat de diskwalificatie ten onrechte was, maar de scheidsrechters konden de beslissing niet meer terugdraaien omdat de bruikbare beelden pas veel later beschikbaar waren toen de uitslag al definitief was gemaakt. Maar Jan heeft laten zien steeds sterker te worden en heeft zijn pijlen gericht op het NK allround op 25-26 januari. Of hij nog in actie mag komen in Calgary is afhankelijk van de keuzeheren van de KNSB.

Voor Jorien Ter Mors verliep het NK afstanden teleurstellend. Al sinds de Worldcup in Kazachstan loopt de regerend Olympisch kampioene op de 1000 meter te kwakkelen met haar gezondheid. Al snel bleek dat het NK afstanden voor haar te vroeg kwam met een teleurstellende 1500 meter op vrijdag en een matige 500 meter op zaterdag. Revanche op haar favoriete afstand de 1000 meter kwam er niet na een diskwalificatie vanwege een valse start. De komende weken zullen in het teken staan van fitter worden en gericht op het winnen van het NK sprint op 25-26 januari met als doel plaatsing voor het WK sprint.

Terug naar het overzicht