Minstens 8 internationale startbewijzen verdiend op WKKT

Minstens 8 internationale startbewijzen verdiend op WKKT

Team IKO heeft minimaal acht internationale startbewijzen bij elkaar geschaatst tijdens het WK Kwalificatie Toernooi dat afgelopen weekend plaatsvond in Heerenveen. Melissa Wijfje plaatste zich voor het WK afstanden op de 1500 meter en mag op zowel de 1500 als 3000 uitkomen in de worldcups. Jorien Ter Mors plaatste zich voor het WK op de 1000 meter en voor dezelfde afstand en de 1500 meter voor de worldcups.

Lennart Velema plaatste zich net als vorig seizoen op de 500 meter voor de worldcups en Louis Hollaar verraste veel schaatsvolgers met een startbewijs op de 1500 meter voor de worldcups. Samen met Bart Swings en Marten Liiv zijn daarmee Melissa, Jorien, Lennart en Louis verzekerd van internationale deelname.

Dat er nog meer in had gezeten bleek wel uit het aantal reserve plekken. Zo staat Jorien reserve voor het EK sprint en voor de 500 meter in de worldcups. Melissa Wijfje staat reserve voor het EK allround en Lennart Velema voor de 1000m in de worldcups. Esmee Visser greep voor het WK afstanden net naast een startbewijs op de 5000 meter en staat dus reserve, Tijdens de worldcups staat ze reserve voor de 3000 meter.

Terug naar het overzicht