PR’s voor Jesse Speijers en Yves Vergeer, Jan Blokhuijsen tweede in Mass start

PR’s voor Jesse Speijers en Yves Vergeer, Jan Blokhuijsen tweede in Mass start

Jesse Speijers heeft tijdens zijn eerste wedstrijd voor Team IKO zijn persoonlijk record op de 5000 meter verbeterd met maar liefst zeven seconden. Tijdens een vlakke race kwam het allround talent van Team IKO tot 6.34,62. Ook Yves Vergeer reed, net als een week eerder, een persoonlijk record. Op de 1500 meter reed hij een snelle 1.47,65.

Rem de Hair maakte na een jaar blessure leed zijn rentree tijdens een wedstrijd en reed op de 500 meter in dat kader een prima 36,62. Lennart Velema kwam op dezelfde afstand tot een tijd van 35,79. Letitia de Jong, die vorig jaar veel last had van een heup blessure, begon het seizoen met 39,07 op de 500 meter en 1.16,64 op de 1000 meter. Louis Hollaar kwam tot 1.10,25 op de langste sprintafstand.

Op de Mass Start kwamen namens Team IKO Barts Swings, Jan Blokhuijsen en Yves Vergeer op het ijs. Bart en Yves wilden Jan goed afzetten voor de eindsprint maar zowel Bart als Yves gingen twee rondes voor het einde onderuit en daardoor kwam Jan veel te vroeg op kop. Uiteindelijk werd hij tweede, net als tijdens de eerste Mass start van het jaar.

Terug naar het overzicht