Psyned trotse nieuwe sponsor Schaatsteam IKO

Psyned trotse nieuwe sponsor Schaatsteam IKO

Komend jaar is Psyned (Psychologen Nederland) trotse nieuwe sponsor van Schaatsteam IKO. Daarmee zal de nationale zorgaanbieder van geestelijke gezondheidszorg het team mentaal ondersteunen op weg naar de Olympische Spelen in 2022. Met niet alleen aandacht voor de schaatsers, maar juist voor het hele team.

Het is de eerste keer dat de zorginstelling zich voor het grote publiek verbindt aan een sportploeg. Met het nieuwe sponsorschap willen ze niet alleen Team IKO op mentaal vlak begeleiden, maar ook aandacht vragen voor mentale gezondheid.

“We voelen ons vereerd dat we het team onze ondersteuning mogen bieden in aanloop naar Beijing. We zullen de ploeg, maar óók de begeleiding, de handvaten bieden die ze nodig hebben om als team mentaal fit aan de start te verschijnen,“ aldus Patrick Callahan, directeur Psyned. De druk om te presteren is in de topsport soms zo hoog dat het de prestaties negatief beïnvloedt of een sporter doet besluiten om niet verder te gaan. Dit gebeurde onlangs nog bij turnster Simone Biles tijdens de Olympische spelen. Callahan: “Als topsporter en als team wil je dit voor zijn en een optimale omgeving creëren waarbij prestatie, passie en plezier hand in hand gaan.

Schaatsster Jorien Ter Mors licht toe: ‘Ik weet uit eigen ervaring hoe belangrijk het is om goede mentale begeleiding te krijgen. De revalidatie van mijn knieblessure afgelopen drie jaren was onder andere een zware mentale strijd en ik ben dan ook erg blij dat we vanuit Psyned de hulp krijgen om ons ook mentaal perfect voor te bereiden op de Olympische Spelen in Beijing.’

‘Topprestaties lever je niet alleen, die lever je samen met een team dat ook achter de schermen heel hard werkt’, daar is van Psyned van overtuigd. Daarom is het belangrijk dat alle staffleden, van coaches tot fysiotherapeuten, mentaal gezond en sterk zijn. Dit creëert een stevige basis waarmee zij de schaatsers optimaal kunnen ondersteunen in hun weg naar goud.

Trainer en founder van Team IKO Martin ten Hove over de samenwerking:

‘Elke sporter is anders en wij geloven dan ook heilig in een maatwerk route voor elke individuele schaatser binnen ons team. Binnen die overtuiging hebben we lang gezocht naar een manier om daarin ook op mentaal gebied echt maatwerk te leveren. Door onze samenwerking met Psyned en de meer dan 280 daartoe behorende psychologen en in het bijzonder sportmentale begeleider Ivo Spanjersberg zijn we nu in staat om voor elke sporter de beste oplossing te vinden. Wij geloven dat dit van doorslaggevende aard kan zijn in onze route richting de Olympische Spelen van Beijing.’

Over Psyned – Psychologen Nederland

Behandelorganisatie Psyned maakt zich er hard voor dat mensen zo snel mogelijk passende psychologische hulp krijgen. De organisatie handelt anders dan de reguliere GGZ en met 280 behandelaren kent hij geen wachttijden. Psyned heeft een eigen psychologisch verwijsteam dat cliënt en psycholoog aan elkaar koppelt, waarmee ze jaarlijks 9.000 cliënten op weg helpen en interventiepartner zijn voor meer dan 200.000 werknemers. Zie voor meer informatie: https://www.psyned.nl/ of https://www.psyned.nl/werkgevers/.

Terug naar het overzicht