Samenwerking Fysius Rugexperts en Team IKO

Samenwerking Fysius Rugexperts en Team IKO

Fysius Rugexperts en Team IKO zijn een samenwerking gestart. De landelijk opererende gespecialiseerde fysiotherapiepraktijk zal de komende twee seizoenen het fysioteam van de schaatsploeg van onder andere Jorien Ter Mors en Esmee Visser ondersteunen. Het logo van Fysius was tijdens het NK afstanden al zichtbaar op de kleding van de begeleiding van Team IKO. Daarnaast is Fysius de privé-sponsor geworden van meervoudig Olympisch kampioen Jorien Ter Mors.

De samenwerking gaat verder dan alleen zichtbaarheid op de kleding. Rugexperts van Fysius zullen worden toegevoegd aan het fysioteam van Team IKO om zo de medische begeleiding van het team verder te professionaliseren. De vaste fysiotherapeuten van Team IKO Rob Tibben en Kevin Spithorst gaan zich inzetten voor het opleiden van fysiotherapeuten van Fysius door middel van masterclasses en meeloop dagen bij het team. Daardoor is de samenwerking een prachtige win-win voor zowel Fysius als Team IKO. Daarnaast zal er gezamenlijk unieke content worden gemaakt voor de verschillende doelgroepen van Fysius.

‘Goede fysiotherapie is cruciaal voor onze schaatsers en dat gaat veel verder dan alleen de behandelingen,’ aldus Team IKO. ‘De fysiotherapeuten zijn een belangrijk onderdeel van ons begeleidingsteam waar we dagelijks mee sparren om de schaatsers optimaal aan de start te krijgen. Wij zijn dan ook ontzettend blij dat we met dank aan Fysius onze staff verder kunnen professionaliseren.’

‘Deze samenwerking is voor ons fantastisch,’ aldus Eline Termaat. ‘Het biedt onze Rugexperts de mogelijkheid om bij te dragen aan fysiotherapie op topsport-niveau. Dat geeft energie en ontwikkeling binnen onze organisatie. Tegelijkertijd vergroot het onze zichtbaarheid en naamsbekendheid. Dat helpt ons in onze missie om iedereen te helpen die rug-, nek-, of bekkenklachten ervaart’.

Terug naar het overzicht