Samenwerking tussen Team IKO, Team Frysk en Esmee Visser

Samenwerking tussen Team IKO, Team Frysk en Esmee Visser

Esmee Visser zal komend seizoen gaan trainen binnen Team Frysk van trainer Siep Hoekstra. Deze beslissing hebben Team IKO, Team Frysk en Esmee Visser in gezamenlijkheid genomen. Zoals het in het voetballen heel gebruikelijk is dat een speler een jaar kan worden verhuurd aan een ander team, zo gaan Team IKO en Team Frysk samen de begeleiding van de Olympisch kampioen van 2018 vormgeven.

Esmee zal komend seizoen het programma van Team Frysk in Leeuwarden gaan uitvoeren onder begeleiding van trainer Siep Hoekstra. Financieel en medisch kan ze blijven rekenen op de ondersteuning van Team IKO. Daarmee denken alle partijen de invulling van de route richting de “oude Esmee” beter te kunnen vormgeven.

Team IKO: ‘Na uitvoerige evaluatie van de afgelopen seizoenen denken wij dat een totaal nieuwe omgeving en een drastische koerswijziging kan zorgen voor een nieuwe impuls in de carrière van Esmee. Met Team Frysk is een omgeving gevonden waar op vele fronten een frisse start kan worden gemaakt. Esmee kan met trots terugkijken op reeds behaalde prestaties uit het verleden. Ze heeft de liefde voor de schaatssport niet verloren en heeft het afgelopen seizoen ook bij vlagen weer momenten gevoeld van de “oude Esmee”. Wij hebben er alle vertrouwen in dat we met deze unieke stap een mooie situatie hebben gecreëerd waarbij Esmee de volgende stap kan zetten.

Esmee Visser: ‘Ik ben ervan overtuigd bij Team Frysk met veel plezier weer meer puzzelstukken te kunnen leggen richting het gevoel van mijn succes jaren 2017-2020. In deze route staan plezier en gevoel centraal. Ik kijk er naar uit om mijn expertise en ervaringen te delen met mijn jonge getalenteerde teamgenoten bij Team Frysk en ga mijn uiterste best doen om er iets heel moois van te maken.’

Terug naar het overzicht