Team IKO en TrueKinetix gaan voor goud in 2026

Team IKO en TrueKinetix gaan voor goud in 2026

Vandaag kondigen Team IKO, een gevestigd team in de schaatswereld, en TrueKinetix, de Nederlandse fabrikant van geavanceerde indoor fietstrainers, met trots een samenwerking aan die doorloopt tot en met de Olympische Spelen van 2026 in Milaan. Deze strategische samenwerking is gericht op het verbeteren van de trainingsmethodes voor topsporters, waaronder Olympisch kampioen Bart Swings en opkomende toppers zoals Joy Beune en Sebas Diniz.

Martin Ten Hove, oprichter van Team IKO, verwoordt de gezamenlijke ambitie: “Ons doel is om goud te halen op de Olympische Winterspelen in Milaan. Ik ben ervan overtuigd dat onze samenwerking met TrueKinetix onze trainingseffectiviteit in aanloop naar de Olympische Spelen aanzienlijk zal verbeteren.”

Traditioneel brengen topschaatsers hun winters door op fietstrainers. Voorheen waren deze indoor trainingen moeilijk te vergelijken met de training buiten als het gaat om intensiteit, vermogen en trainings effect. Ten Hove merkt op: “Al bij de eerste test van de trainers van TrueKinetix werd ons duidelijk: dit is een heel ander verhaal. De trainingen simuleren nauwkeurig de krachten van outdoor trainingen waardoor je specifieke spiergroepen maximaal traint. Het extra voordeel van het lichtgewicht ontwerp van de TrueTrainer, slechts 15 kg, is van cruciaal belang omdat we vaak naar internationale wedstrijden reizen.”

TrueKinetix maakt gebruik van robotica en een krachtige motor om op realistische wijze de krachten van het buiten fietsen te simuleren, iets wat traditionele vliegwiel-trainers niet kunnen. Deze Nederlandse innovatie, is ontwikkeld in samenwerking met de Technische Universiteit Delft en de Technische Universiteit Eindhoven en is in dit jaar bekroond met de CES Innovation Award.

Bas van Rens, oprichter van TrueKinetix, benadrukt het belang van de samenwerking: “Samen willen we deze schaatsers van wereldklasse voorzien van superieure trainingservaringen. We zijn trots om samen te werken met Team IKO, een team dat bekend staat om zijn toewijding aan het vinden van de beste trainingsmethoden. Dit sluit perfect aan bij de missie van TrueKinetix – relevantere en realistischere trainingen mogelijk maken. ”

Meer informatie via https://truekinetix.com/

Terug naar het overzicht