Team IKO gepresenteerd aan de pers

Team IKO gepresenteerd aan de pers

Team IKO is dinsdag gepresenteerd aan de Nederlandse pers. Daar werd onder andere bekend gemaakt dat Jan Blokhuijsen deze zomer een contract heeft ondertekend bij de ploeg waar ook Jorien Ter Mors voor uitkomt. Vorig seizoen hield Blokhuijsen zijn conditie al op peil bij het team waar hij nu een contract heeft ondertekend.

Voor zowel Jan Blokhuijsen als voor Jorien Ter Mors staat komend schaatsseizoen in het teken van de comeback. Waar Jorien Ter Mors vorig seizoen niet in actie kwam vanwege een ernstige knie-blessure nam Blokhuijsen een sabbatical om zich op te laden voor de Olympische cyclus richting Peking 2022. Beide hebben als doel gesteld om daar goud te winnen. Komend seizoen willen ze gebruiken om terug te keren op hun oude niveau.

De schaatsploeg van de gebroeders Erwin & Martin ten Hove heeft naast Blokhuijsen en Ter Mors nog drie sporters met internationale ervaring in de ploeg: Lennart Velema, Femke Beuling en Letitia de Jong. Velema werd vorig seizoen derde op het NK sprint, De Jong reed alle internationale wedstrijden en maakte onder andere haar debuut op het WK afstanden en werd daar wereldkampioen op de team sprint. Femke Beuling pakte de wereldtitel bij de junioren op de 500 meter en plaatste zich vorig seizoen ook voor meerdere wereldbekerwedstrijden bij de senioren.

Verder bestaat Team IKO seizoen 2019-2020 uit Bo van der Werff, Niek Deelstra, Stef Brandsen en Lex Dijkstra.

De gebroeders Ten Hove zijn trots op de samenstelling van de ploeg. ‘Wij bouwen stap voor stap aan onze ambitie om Olympisch goud te winnen in Peking 2022 maar we kijken ook met een schuin oog al naar de Olympische Spelen van 2026,’ aldus Team IKO. ‘Het is fantastisch dat onze sponsoren ons de mogeliijkheid bieden om echt een lange termijn strategie te voeren.’

Letitia de Jong heeft afgelopen weekend een schouder blessure opgelopen. Bij een valpartij op het ijs ging haar schouder uit de kom. De verwachting is dat haar voorbereiding op het Worldcup Kwalificatie Toernooi begin november niet in gevaar hoeft te komen.

Terug naar het overzicht