Team IKO start samenwerking met start-up van Mathieu van der Poel

Team IKO start samenwerking met start-up van Mathieu van der Poel

Team IKO heeft een nieuwe sponsor gevonden in 4GOLD. 4GOLD is de Belgische start-up van voormalig wielrenner Brent Luyckx, motorcrosser Axel Roelants en huidig wereldkampioen veldrijden Mathieu Van der Poel, die vol inzet op de optimalisatie van sportprestaties door het creëren van additionele en revolutionaire raakvlakken tussen sportvoeding en wetenschap. Het startpunt hierbij is om je lichaam eerst beter te leren kennen door DNA-analyse. Ieder persoon en dus elke atleet, heeft immers een uniek DNA en reageert daardoor anders op voeding en voedingssuppletie.

Ook de sporters van Team IKO hebben dus een 4GOLD-DNA test laten uitvoeren. De DNA-analyse controleert de genetische code en geeft inzicht en advies over hoe dieet en suppletiestrategie kan worden geoptimaliseerd. Met de DNA-uitslag hebben alle schaatsers een wetenschappelijk onderbouwd advies ontvangen welke voeding en suppletie wel of niet goed werkt. Aan de hand daarvan zijn de voedingspatronen aangepast.

Team IKO is inmiddels de verschillende producten van 4GOLD gaan gebruiken en is hierover zeer tevreden. Check de laatste IKO Story op de Instagram- of Facebookpagina van Team IKO om te zien hoe de schaatsers van Team IKO hun voeding optimaliseren met als doel om beter te presteren op het ijs.

‘We zijn er trots op dat we vooroplopen op het gebied van voeding en suppletie door middel van onze samenwerking met 4GOLD,’ aldus Team IKO. ‘Wij verwachten hier de komende jaren veel profijt van te hebben in onze jacht op Olympisch goud in Peking 2022.’

‘We zijn erg blij om met Team Iko samen te werken. De ambitie en doelstellingen van de broers Ten Hove passen perfect bij de waarden van 4Gold en we kijken ernaar uit om ons steentje te kunnen bijdragen aan het bereiken van de doelen van hun atleten.’

Meer informatie op www.4gold.be

#Dontsettleforsilver #Feedthelioninsideyou #IKOPushinglimits

Terug naar het overzicht