Unieke samenwerking tussen Trek, Leasefiets en Team IKO

Unieke samenwerking tussen Trek, Leasefiets en Team IKO

Team IKO fietst de komende seizoenen op racefietsen van Trek. Leasefiets en Trek stellen samen de nieuwste racefietsen van Trek gratis beschikbaar aan alle schaatsers van Team IKO. Bontrager, onderdeel van Trek, stelt helmen, wielen en andere fietsbenodigdheden beschikbaar zodat onder andere Jan Blokhuijsen, Esmee Visser en Jorien Ter Mors de belangrijke fietstrainingen onder de meest ideale condities kunnen uitvoeren. Het onderhoud van de fietsen wordt uitgevoerd door Fietsen & Koffie uit Assen.

De bijzondere samenwerking tussen Team IKO, Trek en Leasefiets is ontstaan door de behoefte van alle partijen om iets te betekenen voor elkaar en de maatschappij. Jan Baljeu, directeur van Leasefiets, onderdeel van Friesland Lease: “Sponsoring van Team IKO helpt ons om meer mensen te inspireren om te bewegen. Wij hebben Leasefiets opgericht omdat we vinden dat mobiliteit veel schoner kan. Er zijn veel gezonde en duurzame alternatieven voor de auto. Veel ritten kun je prima met de fiets doen. We moeten wat vaker de auto laten staan en gewoon meer bewegen. Dat is bovendien erg goed voor de vitaliteit van medewerkers.” Deze missie van Leasefiets sluit goed aan bij de ambitie van Trek om meer mensen te laten genieten van fietsen. Rudy Bouwmeester, marketingmanager van Trek Benelux omschrijft dat als volgt: “Samen met Team IKO en Leasefiets willen we mensen inspireren om vaker de fiets te pakken. De fiets is namelijk een oplossing voor veel maatschappelijke vraagstukken, zoals mobiliteit, klimaatverandering en gezondheid. Daarnaast geloven we dat onze Trek Emonda SL 7 de perfecte fiets voor de schaatsers van Team IKO is om zich door middel van de vele fietstrainingen optimaal voor te bereiden op de schaatswedstrijden.”

Via online content laat Team IKO zien hoe belangrijk de fietstrainingen zijn voor de schaatsers maar ook hoeveel plezier er beleefd wordt aan de dagelijkse fietsritten. Een mooi voorbeeld daarvan is te bekijken via deze video van Trek en deze video van Leasefiets

Team IKO is blij en dankbaar met de samenwerking. “Om te kunnen excelleren op het ijs is trainen op de fiets erg belangrijk. Je wordt weerbaarder, kunt sneller herstellen en daardoor intensiever trainen.” aldus Melissa Wijfje. Ook Jorien ter Mors is erg tevreden met de nieuwe racefiets: “Fietsen is een belangrijk onderdeel van ons trainingsprogramma en deze topfiets zorgt ervoor dat je inspanning efficiënt wordt omgezet in het gewenste resultaat.” Team IKO rijdt komend seizoen op de Emonda SL 7 Disc 2021, afgemonteerd met Shimano Di2 en schijfremmen. Een ultralichte carbon racefiets, een geweldig model voor fietsers die op zoek zijn naar elk mogelijk prestatievoordeel.

Terug naar het overzicht