Over Team IKO

Over Team IKO

Team IKO’s staat voor een unieke persoonlijke aanpak. Er is een brede staff samengesteld met experts op allerlei gebieden met als doel om voor elke atleet een eigen maatwerk route te creëren. De drie schaatscoaches (Erwin ten Hove, Martin ten Hove en Erik Bouwman) hebben ieder hun eigen expertise/achtergrond en werken op basis van gelijkwaardigheid samen met de sporter en de rest van de staff aan de route van de verschillende sporters. Elke zes weken vindt er een uitgebreide evaluatie plaats waar coaches en sporter terug kijken en vooruit kijken of het programma nog volledig aansluit op de doelen van de sporter. Op deze manier blijft de sporter leidend over het eigen sportieve proces.

De performance coach (Jacob Veenstra) analyseert op dagelijkse basis alle trainingsdata die verzameld wordt op trainingsplatform Training Peaks. De data wordt gebruikt om het programma van de sporter perfect aan te laten sluiten op de doelstellingen, fysieke staat en belastbaarheid. Periodiek worden de sporters getest onder andere via het INSCYD protocol om zo de voorgang te meten en bij te sturen waar nodig.

Medisch

De kern van de medische staf bestaat uit twee manueel therapeuten en een fysiotherapeut (Rob Tibben, Kevin Spithorst en Bart Klein Gunnewiek) die wekelijks de sporters medisch monitoren en waar nodig behandelen. De sportarts is aanspreekpunt als het gaat om medische problemen en voert onder andere periodiek bloedcontroles uit om zo een goed beeld te krijgen van de fysieke staat van de sporters.

Welzijn

Team IKO hecht ontzettend veel waarde aan het mentaal welzijn van alle leden van het team, zowel sporters als begeleiding. Door een unieke samenwerking met PsyNED is een psycholoog (Yara van Gendt) onderdeel van de staff. Elke twee weken spreekt de psycholoog individueel en vertrouwelijk met alle leden van Team IKO om te kijken of er op mentaal gebied zaken zijn waar wellicht aandacht aan moet worden besteed. Mocht een behandeltraject nodig zijn dan vindt er een doorverwijzing plaats naar een passend behandelaar uit het netwerk van meer dan 300 psychologen en professionals van PsyNed. Een unieke constructie die bijdraagt aan de maatwerk routes waar Team IKO voor staat.

Vertrouwenspersoon

Team IKO staat voor een veilige werkomgeving. Een familiebedrijf waar iedereen zichzelf kan zijn en waar persoonlijke aandacht een speerpunt is in de werkwijze. Yara van Gendt vervult als psycholoog de rol als vertrouwenspersoon binnen Team IKO. Iedereen kan contact met haar opnemen, vertrouwelijkheid is daarbij gegarandeerd. Indien iemand een vertrouwenspersoon buiten de organisatie van Team IKO wil spreken dan kan Yara diegene doorverwijzen naar een vertrouwenspersoon van PsyNED of NOC*NSF.

Sponsoren

Zoals maatwerk en persoonlijk contact belangrijke speerpunten zijn in de werkwijze van Team IKO met haar sporters, zo geldt hetzelfde wat betreft de omgang met sponsoren. Stap voor stap is sinds de oprichting van het team gewerkt aan een hechte familie van sponsoren die dicht op het schaatsteam staan. Samen met het marketing team wordt er voor elke sponsor een maatwerk propositie uitgewerkt, waarbij de sporters en het team kunnen worden ingezet voor de doelstellingen van de sponsor. Dat kan gaan om het vergroten van de naamsbekendheid, het creëren van een sympathiek imago, het delen van unieke content maar bijvoorbeeld ook het werven van nieuw personeel.

De IKO Business Club brengt alle sponsoren en partners bij elkaar tijdens leuke evenementen. Zo heeft Team IKO een eigen lounge in het Thialf stadion tijdens wedstrijden waar een uniek programma plaats vindt. Met bekende (oud)schaatsers wordt er in elke dweilpauze samen met de gasten voorbeschouwd op het schaatsen, een leuke quiz gespeeld en uiteraard komen na de wedstrijd de sporters en coaches van Team IKO naar de lounge om de sponsoren te ontmoeten.

Wilt u meer informatie over hoe u sponsor kunt worden? Neem dan contact met ons op via het formulier op deze pagina of mail ons op info@teamiko.nl