Martin ten Hove

Net als zijn broer Erwin ondernam ook Martin in 2003 zijn eerste stappen als schaatstrainer. Via trainingen bij schaatsvereniging Eemsmond werd hij gevraagd om trainer te worden bij de gewestelijke selecties van Groningen. Beginnend bij de jongste schaatsers groeide hij langzaam door naar de oudere groepen. Naast het begeleiden van eigen teams binnen het gewest Groningen combineerde hij dat twee jaar met het assistentschap bij Jong Oranje.

In 2012 werd Martin benaderd om trainer te worden in de Chinese stad Harbin. Twee jaar lang woonde en werkte hij in de stad in het Noordoosten van China. Na dit buitenlandse avontuur ging Martin aan het werk bij het mede door zijn broer opgerichte iSkate. Omdat een aantal Chinese schaatsers graag door Martin begeleid wilden worden richtte hij onder de vlag van iSkate een internationaal team op met door Martin aangetrokken sporters uit meerdere landen zoals dus China maar ook Noorwegen, Canada en Japan. Trainend in Nederland groeide dit team uiteindelijk uit tot één van de commerciele ploegen van iSkate met onder andere Linda de Vries, Diane Valkenburg, Jorien Voorhuis en Esmee Visser.

Martin heeft zijn werk als trainer altijd gecombineerd met studeren en later werken in het bedrijfsleven. Met een Master in de communicatiewetenschappen en werkervaring in de marketing, evenementen organisatie en media producties heeft hij in 2017 samen met zijn broer Erwin gekozen voor een eigen koers door het oprichten van Team IKO.

Terug naar het team